Recept: Flat White

Total tid:
5 minuter

Tillagningstid:
2 minuter

Förberedelsetid:
3 minuter

Portioner:
1st

Ett bild av en nyligen tillagad flat white kaffe utan lattekonst, serverad i en enkel keramikkopp på ett träköksbord. Belysningen från ett närliggande fönster betonar den krämiga texturen av mjölken som blandar sig med kaffet, i en hemtrevlig och inbjudande miljö med skandinaviska designdetaljer.

Flat White är en kaffedryck som ursprungligen kommer från Australien och Nya Zeeland. Denna dryck har charmat kaffedrickare världen över med sin perfekta balans av rik espresso och silkeslen ångad mjölk. Flat White skiljer sig från sina syskondrycker kaffe latte och cappuccino genom att ha mindre skum och djupare kaffesmak, Den krämiga konsistensen och den subtila mjölksmaken gör den till en idealisk kaffe för alla tillfällen, från morgonstundens första kopp till en avkopplande paus under dagen.

Ingredienser

  • 30 ml espresso (dubbel espresso för en starkare dryck)
  • 130 ml ångad mjölk

Redskap

  • Espressomaskin
  • Mjölkskummare eller ångmunstycke
  • En mediumstor kaffekopp (ca 240 ml)

Så gör du en Flat White

  1. Brygg en enkel eller dubbel espresso.
  2. Ånga mjölken tills den är varm och har en mjuk, krämig konsistens. Mjölken ska inte vara för skummig, vilket är nyckeln till en perfekt Flat White.
  3. Häll den ångade mjölken försiktigt över espresson i koppen, så att den blandar sig jämnt med espresson och skapar en slät och krämig konsistens.

Serveringsförslag och alternativa versioner

Flat White är en mångsidig dryck och kan anpassas enligt dina preferenser. För en lättare variant, prova att använda en lättare mjölk eller växtbaserat mjölkalternativ som havremjölk. För en extra smakdimension, överväg att lägga till en skvätt vaniljsirap eller en nypa kanel.